For første gang i Hedningsamfunnets 40-årige historie er to kvinner valgt som ledere. Hedningsamfunnets årsmøtet valgte 1. november Siv Sinober og Anita Frans til henholdsvis leder og nestleder. Med dette valget er fokus og retning satt for de neste 40 årene.
Etter noen måneders sonderinger ble Hedningsamfunnet formelt stiftet 2. november 1974. Nå skriver vi november 2014, og med det 40-år med hedenske aktiviteter. Hedningsamfunnet har i alle disse årene kjempet en iherdig kamp mot Statskirkens maktmonopol i Norge og religiøs dårskap i sin alminnelighet.
Humor og provokasjon har alltid vært viktige virkemidler for Hedningsamfunnet, men dette betyr ikke at vi lar hensikten hellige midlet. Vi ønsker ikke å ta redningsvesten fra noen, men vi tror nok de fleste er i stand til å lære å svømme. Vi har hatt en rekke gatemøter i Oslo, så vel som andre byer i Norge. Helt siden midten av 1970-tallet, den gang det gikk trikk over plassen, har Hedningsamfunnet brukt Egertorget på lørdager til agitasjon, salg av bøker og «gateprat». Hovedtemaet har lenge vært Bibelen og kristendommens mange tvilsomme sider, men i forbindelse med 40-årsjubileet var det enstemmig oppslutning om at islam nå skulle være det viktigste religionskritiske temaet for organisasjonen. Hedningsamfunnet har lagt ”Folkekirken” ut til salgs på Finn, og med dette markert et tydelig skifte. Nå står kampen mot Islam for tur!
På jubileumsfesten 1. november feiret hedningene at kampen mot statskirkens diskriminering av kvinner og homofile nå er vunnet. Kristenfolket må nå tåle både kritikk og latterliggjøring av sine bakstreberske holdninger.
Nærmere 60 gjester med bakgrunn fra bl.a. Iran, Irak, Syria, Pakistan og Afghanistan var med på denne historiske feiringen. I tillegg til ulike kulturelle innslag, holdt bidragsytere som Walid al Kubaisi, Shakeel Rehman, Lars Gule og Terje Nordby appeller.
Nå har hedningene satt fokus på Koranen som kilde til vår tids ekstremisme. Hedningsamfunnet vil i sitt bidrag til å bekjempe religiøs ekstremisme søke å få muslimer og andre i tale i en åpen dialog om religion, ytringsfrihet og sekularisme i vår tid.
Legg igjen en kommentar