Norges desidert fremste religionskritiker, Ronnie Johanson, er ute igjen med en spennende bok, denne gangen om Nostradamus og dennes profetier.
Johanson favner bredt i sine bøker. Etter to kritiske om Snåsakaillen, er det nå Michel de Nostradame sin tur.
Boka heter «Nostradamus – vismann som så framtiden?», og vi kan antyde at spørsmålstegnet er bare pynt…
de Nostredame var en fransk farmasøyt, lege, (og noen vi si også astronom og matematiker, skjønt kvaliteten var så som så…), som spesielt er kjent for sin Les Propheties, en bok bestående av dikt på fire linjer, gruppert i grupper på 100, og derfor kalt Centuries. Boka inneholder profetier, og ble utgitt i 1555.
Det er skrevet over to tusen bøker om verdens mest berømte spåmann. Nesten ingen av dem behandler ham kritisk, men nå kommer altså «Nostradamus – vismann som så fremtiden?»
Nostradamus skal ha forutsagt hundrevis av verdensbegivenheter fra 1500-tallet til i dag. Men hvor treffsikker var han egentlig? Boken går gjennom alle hans profetier, samt en lang rekke tolkninger av dem.
Boken forteller også om profetens liv og virke, og om hvordan han er blitt bedømt og benyttet gjennom 450 år. Under 2. verdenskrig ble Nostradamus brukt i propagandaen fra begge sider.
«Jeg forteller om Nostradamus’ profetier. Når det gjelder vår tid, er de rett og slett forbløffende. Føreren er meget interessert i dem»
(Josef Goebbels i sin dagbok, om et møte med Hitler)
Johanson uttaler at hans intensjon er å motarbeide overtro.
Han har gjort en voldsom innsats når det gjelder akkurat det oppigjennom tidene, og denne boka står ihvertfall ikke noe tilbake for alt annet han har gjort.
Legg igjen en kommentar