Gravid nonne for sterk kost

Et iskrem-firma har fått forbud mot å bruke en annonse med bilde av en is-spisende høygravid nonne med tittelen «ubesmittet unnfanget».

Reklamen ble stanset av Advertising Standards Authority (ASA) som regulerer reklamebruk i engelske media. Grunnen var at reklamen latterliggjør katolikker, ifølge BBC http://www.bbc.co.uk/news/uk-11300552

Men reklamemaker Antonio Federici svarer at han vil sette opp nye reklameplakater nær Westminister Abbey. Pave Benedict XVI kommer til Westminister Abbey fredag og skal holde messe i Westminister Cathedral lørdag.
Hva motivet på de nye plakatene vil være, vil ikke reklamebyrået si, men det vil være «en fortsettelse av temaet» som skal trosse forbudet.

Dette er ikke første gangen ASA forbyr en annonse fra Antonio Federici. I juli 2009 forbød de en reklame hvor det så ut som en prest og en nonne skulle kysse.

Saken finnes f.eks her.

Så, reklamen «latterliggjør katolikker»…
1 Hvorfor er det ille at noen latterliggjør et system som insisterer på jomfrufødsler, oppstandelse og masse annen ulogisk svada?
2 Men de klarer vel strengt tatt å latterliggjøre seg sjøl så mye at å latterliggjøre dem mer via reklametavler kanskje er unødvendig bruk av penger?


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *