Rowan Atkinson: Mange prester er selvgode og selvhøytidelige

Fire bryllup og en gravferd

Komikerens uttalelser provoserer prestestanden i England.

Ehjahavel…? Har de ikke da nettopp bevist påstanden hans?

«– Jeg brukte å tenke at de mine overdrevne sketsjer som geistlig var urimelig satire over velmenende individer. Men rent faktisk er mange av de prester jeg har møtt, spesielt fra Church of England, mennesker som besitter en ekstraordinær selvgodhet, arroganse og innbilskhet. De er usedvanlig selvbevisste om deres viktige posisjon i samfunnet.

Atkinsons uttalelser er møtt med alt fra vrede og forundring til mild forståelse i den engelske kirken. Blant dem som er forundret over komikerens uttalelser, er Atkinsons egen sokneprest i Northamptonshire, Jack Flack. Han har aldri sett soknebarnet Atkinson i kirken.»

Neppe så rart, mannen er jo blodateist…


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *