Vil kartlegge ulovlig forkynning i skolen

Human-Etisk Forbunds fylkeslag i Hordaland vil kartlegge brudd på Opplæringslovens forbud mot forkynnelse i den offentlige skolen.

I Opplæringsloven står det at undervisningen i religion, livssyn og etikk ikke skal være forkynnende. Human-Etisk Forbunds fylkeslag i Hordaland har opprettet en ressursgruppe som skal kartlegge brudd på det opplæringsloven sier om religion i den offentlige skolen. Ulovlig salmesang og misbruk av skoletimer til religiøs praksis skal opp på bordet.

– HEF har ingen problemer med at barn og ungdom lærer om ulike religioner, tradisjoner og skikker. Problemet oppstår når det læres bort som sannheter, og barna læres opp i en religiøs retning. I en offentlig skole skal en ikke læres opp i at en tro er bedre eller riktigere enn en annen, svarer Magnhild Bøe-Hansen, organisasjonssekretær i Human-Etisk Forbund i Hordaland.

Les mer her


Postet

Kategoriene ,

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *