IS har ødelagt Iraks eldste kloster

Foto: AFP

Satellittbilder bekrefter at Iraks eldste kloster, Sankt Elias-klosteret i Mosul, er blitt lagt i ruiner. DAESH får skylden.

Det er ikke bekreftet hvem som har ødelagt klosteret, men mye tyder på at DAESH står bak raseringen, ifølge Associated Press.

Klosteret ble bygget i år 590 og har vært i bruk i 1.400 år før det for snart halvannet år siden ble jevnet med jorden, skriver Guardian.

– Bulldosere, tungt utstyr, slegger, muligens eksplosiver, har blitt brukt til å forvandle steinveggene til gråhvitt pulver. De har ødelagt det fullstendig, sier bildeanalytiker Stephen Wood i Allsource Analysis.

Over 100 steder ødelagt

St. Eliasklosteret går inn i en lang rekke historiske og religiøse steder som er ødelagt av IS i løpet av de siste to årene.

Blant stedene som er helt eller delvis ødelagt er oldtidsbyene Palmyra, Hatra og Nimrud.

Museer og biblioteker er blitt plyndret, bøker brent og kunstverk knust, eller de er smuglet ut og solgt på det svarte kunstmarkedet.

Dette er bare trist. Vi bryr oss ikke så veldig mye om religiøse bygninger for religionens del, men 1500 – 2000 år gamle byggverk er viktige av mange årsaker.
Hedningsamfunnet vil aldri støtte hærverk og ødeleggelser.


Postet

Kategoriene ,

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *