Ansvaret etterpå – om IS og Norge

Hege-Ullstein
Hege Ullstein

Først lagt til her: https://www.facebook.com/notes/religionskritisk-debattforum/ansvaret-etterp%C3%A5-om-is-og-norge/10156744449099064/

Hege Ullstein: Hvis ikke Norge kan ta ansvaret for våre forbrytere og uskyldige etter Syriakrigen, hvem skal da klare det?

Jeg er jevnlig så heldig å få Dagsavisen inn til meg om morgenen. Hele hennes 4. side kommentar 24. april -19 er verd å gjengis. Jeg plukker litt av hennes gullkorn.


Kirkens preses Helga Haugland Byfuglien er av dem som har tatt til orde for å hente barna hjem. Hun har også sagt at foreldrene må bli med, fordi det ikke er riktig å skille foreldre og barn. Det er det grunn til å stille spørsmål ved. Norske myndigheter skiller foreldre og barn rett som det er, hvis det er snakk om omsorgssvikt. I dette tilfelle er det snakk om ekstremt grov omsorgssvikt fra foreldrenes side.

…. – islamistene som har dratt til Syria ble radikalisert i sitt hjemland. De er avlet på norsk jord. Det gir oss et ansvar for å rydde opp etter våre feilgrep.

…..- å finne ut mer om hva som har skjedd i radikaliseringsprosessen kan ruste oss og gi verdifull kunnskap i arbeidet mot lignende radikalisering i framtida.

….- En av de aller verste terroristene verden har sett fikk sin rettergang, dom og straff i det norske rettsapparatet og i den norske kriminalomsorgen. Det skortet hverken på selvskryt eller superlativer da vi ga oss selv skussmål om hvor godt vi besto den prøven.

….- En avansert rettsstat som Norge må kunne ta mål av seg til å håndtere forbrytelsene våre egne borgere har begått – og vi bør definitivt ta ansvar for uskyldige, norske barn.

Kategori Nyheter


Kommentarfelt

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 + 7 =