Kamzy – Din kamp er min kamp:

Kamzy-din-kamp-er-min-kamp

Bryt alle uskrevne regler som ikke er universelle.

Regler som ikke gjelder alle og forskjellsbehandler folk,

skal du ikke bry deg om. Det er nettopp disse uskrevne

reglene som brukes for å holde folk nede

av dem som allerede har makt.

Boka er utgitt på Aschehoug, og er skrevet i samarbeid med Martine Aurdal – journalist, feminist og forfatter, leder av samfunnsavdelingen i Dagbladet.

Kamzy dukket opp hos organisasjonen Ateistene høsten 2020 – hun påtok seg å overrekke Ateistprisen til den kjente religionskritikeren Anders Torp, sønn av sektleder og djevleutdriver Jan Åge Torp. Selv kaller hun seg ”ateist og blasfemiker”. Og så er hun en høyst frittalende stigende stjerne i Arbeiderpartiet.

To ganger har hun flyktet for livet gjennom sjøen – første gang som toåring blant slanger i mammas armer på flukt fra borgerkrigen i Sri Lanka. Andre gang som femtenårig AUF’er hodestups ut fra Utøya mens skuddene smalt fra våpnene til Anders Behring Breivik.

I 2019 fikk hun brev fra Breivik, som beklaget at han hadde skutt etter henne og ville ha støtte i sin kamp for å forkorte fengselsoppholdet. Hun ble vettskremt da hun så hvem forfatteren var.

Likevel fikk han et fantastisk svar, hvor hun blant annet skriver: Det finnes bare en eneste ting du har lov til å skrive til meg: ”Jeg ber om tilgivelse, jeg tok feil – jeg angrer – dette skulle jeg aldri ha gjort.” Så lenge du ikke kan mobilisere selvtillit nok til å innrømme det, ønsker jeg deg en god rehabiliteringsprosess videre. Din kamp mot utenforskapet er den eneste kampen vi deler, Anders.

Boka forteller om en intelligent, klarttenkende og innbitt opprører, ei jente som klarer og våger å tenke selv som politiker i Norges største politiske parti. Vi ateister er neppe de eneste som vil følge din kamp – og vår kamp – videre med interesse og og spenning!


Postet

Kategoriene ,

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *