Oversikt over utvalgte aktiviteter 2018 – 2021

Dato og stedTittelBeskrivelse
2018-11-30,
Litteraturhuset, Oslo
Kritisk tenkning – Ateismens fundamentDebattmøte.
Innledere: Erik Thunstad, Anders Torp og Cecilie Erland.
Anders Torp legger fram sin bok om personlige erfaringer med overgrep i en pinsekarmatisk bevegelse
2019-03-23
Egertorget, Oslo
Ateistenes dagAteistene arrangerte appell om menneskerettigheter for ikke-troende. Styreleder fra Human-Etisk Forbund deltok med appell. Arrangementer fant sted i 12 land
Ateistorganisasjoner over hele verden har erklært 23. mars som ateistenes dag. Ateistdagen ble gjennomført 12 steder rundt i verden. Bakgrunnen for ateistenes dag er ateistenes kamp i mange land for å kunne leve livet åpent som ateister.
2019-11-15
Oslo
Clarion Hotell Bjørvika
Den utrolige ateismenDebattmøte i samarbeid med Human-Etisk Forbund:
Maryam Namazie, Council of ex-muslims of Britain
Sarah Haider, Ex-muslims og North America
Shabana Rehman, Født Fri. Norge
Ca, 100 deltakere fra Human-Etisk Forbund og Ateistene. Arrangement og gjennomføring ved Ateistene, med økonomisk støtte fra HEF.
Tema: Forfølgelse av ateister og kvinners stilling
2020 – sluttenCoronahilsenCoronahilsen fra Ateistene
2020 har vært et utfordrende år for Ateistene, som for mange andre livssynssamfunn. Vi hadde store planer om seminarer og aktiviteter – dels alene, dels i samarbeid med andre – som Human-Etisk Forbund og Født Fri.
Corona gjorde inngrep i handlefrihet og synlighet både for oss og for våre nærmeste allierte. Vi har videreutviklet nettsiden (Ateistene. no) og vi har vært aktive på Facebook –
2020-03-23Ateistenes dagSammen med Senter for Sekulær Integrering laget vi taler på internett
2020-10-12Årets Ateist – AteistprisenAnders Torp ble tildelt årets Ateistpris under et arrangement på Restauranten Gamle Raadhus i Oslo.
Som pastorsønn i en pinsekarismatisk menighet ble hans barndom preget av grove krenkelser av både fysisk og psykisk art, i Guds navn (djevelutdrivelser). Han brøt med menigheten, stod offentlig frem med sin historie i en biografi.
2021-03-23Ateistenes dagDet ble laget et videopptak av et intervju med kunstneren og fritenkeren Shabana Rehman, som ble lagt ut på nettet. Cocid-19 hindret åpent møte. Tema var: “Kampen for åpenlyst å bekrefte sin ateisme. Frykten for intolerante regjeringer, pøbel og religiøse ildsjeler.”

Postet

Kategoriene ,

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *