Når tanker og lover hugges i sten

Dagfinn Eckhoff, styreleder Ateistene

Hendelsen i Oslo 27/6-2022 er preget av fordommer som kan føres tilbake til Jødedom, Kristendom og Islam, og som formidles av konservative talsmenn for disse religionene, og fra bøkene selv. Det er disse som må utfordres.

I 3. Mosebok 18,22 heter det: «Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom».

Homofili, Bibelen og forskningen Av Øyvind Gaarder Andersen, høyskolelektor ved Høyskolen for ledelse og teologi, Stabekk (Teksten er et kapittel i boken Våg å tenke -våg å tro!, Globalt Misjonsfokus/Proklamedia, Oslo: 2018)

Når vi forkynner det Bibelen sier, forkynner vi sannheten. Men det er ikke alltid populært å fortelle sannheten, folk vil ikke alltid høre den. Ikke minst merker vi det i dag når det gjelder homofili. Det å si hva som står i Bibelen om dette, er mange ganger som å henge ut en rød klut foran folk. Vi går imot det offisielle synet, den offentlige propagandaen fra myndigheter og media. Men å følge Gud, betyr ofte at vi må gå mot strømmen. Det måtte for eksempel Daniel gjøre, som ble kastet i løvehulen. Nå er ikke homofili et tema vi behøver å komme inn på når vi evangeliserer. Her må vi bruke visdom. Men likevel, i samtaler med folk vil dette spørsmålet lett kunne dukke opp, og da må vi ikke gå på kompromiss med Guds ord.

Historien om Lot og hans hustru finnes også i Koranen.  Dette er hentet fra Islam.no og direkte fra Koranen.

Kapitel 7: Vers 78:
Og Lot, – da han sa til sitt folk, ”vil dere bedrive denne skjendighet?  Ingen i verden har gjort dette før dere?

Vers 79:
I begjær går dere til menn fremfor kvinner.  Dere er i sannhet et folk som går over grensen.

Vers 80:
Hans folk svarte ganske enkelt, ”Driv dem ut av byen.  Disse folk foregir å være rene!”

81. Så reddet Vi ham og hans, unntatt hans hustru.  Hun hang efter.

82.  Og så lot Vi det regne ned over dem.  Se, hva enden ble for synderne!

Hadith-litteraturen nevner liwat (seksuelt samleie mellom to menn) (her i eng. oversettelse): «When a man mounts another man, the throne of God shakes.»

Også sihaq (lesbisk seksuell aktivitet) nevnes av minst ett hadith (også eng. oversettelse): «Sihaq (lesbian sexual activity) of women is zina (illegitimate sexual intercourse) among them.»

Koranen kan ikke endre seg med tiden. Det som står, skal gjelde til dommedag. Gud lever ikke i en tidligere tid. Han lever hele tiden,

  •  sier Hamid Farooq til Avisa Oslo (udatert)


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *