I Vesten kalles det prostitusjon. I islam er det eneste løsningen

Lily Bandehy kvinne i seng
Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Nettavisen og forfatteren Lily Bandehy. Nettavisen 04.06.2022

Bli med meg under den islamske dyna. Der er det ubegrenset sex, men den er ikke likestilt, skriver Lily Bandehy.

Jeg løfter opp den islamske dyna med ordet «siqeh». Det høres helt gresk ut for en norsk leser, men «siqeh» betyr kortvarig vielse. Og i islam er det den korteste vei til velsignet sex.

Det betyr at en mann som er gift eller ugift kan bli viet til en kvinne i en halvtime til én time, en dag eller ett år, mot en bestemt sum penger. Summen blir bestemt av de som skal gifte seg.

Et eksempel på en seremoni kan være som dette: De drar til en moské, eller ringer en imam og blir viet over telefon. Og for det får også imamen en sum penger.

Fra og med vielsen er denne kvinnen sexslave for mannen, og kan ikke nekte ham samleie. Og hvis det blir barn av det, så har mannen ingen plikt til å betale bidrag – hvis det er ikke noen skriftlig kontrakt mellom de to.

I Vesten kalles det hallikvirksomhet og prostitusjon. I islam kalles det «siqeh», en kortvarig vielse. Og det er helt normalt i sjiamuslimske land.

Jentene kan være alt fra ni år til godt voksen, så lenge mannen har penger til å kjøpe henne.

Dette er ikke utelukkende helt negativt, som det muligens kan se ut som med deres vestlige solbriller. Dette har hjulpet millioner av iranske kvinner til å kunne være kjærester uten å bli pisket eller havne i fengsel.

Den beste løsningen

Under sjahen ble det normalt med kjæresteskap og samboskap i Iran da Khomeini tok makten i begynnelsen av 1979. Da ble den iranske grunnloven byttet ut med den islamske sharialoven, og alle forhold uten ekteskap ble straffbare og forbudte.

Et kjønnsskilt samfunn ble praktisert i offentligheten. To det av motsatte kjønn kunne ikke en gang sitte sammen uten å være gift. Ayatollah Rafsanjani, som var iransk president fra 1989 til 1997, fant en løsning. Han sa til folket at islam har løsningen for kjæresteskap, bare de praktiserer en kortvarig vielse.

Da ble den sovende sharialoven vekket til live. Millioner av ungdommer som ville være kjærester gikk til imamer og fikk papirer på en kortvarig vielse. Da kunne de reise sammen, sove sammen, og gå overalt sammen – uten å bli straffet. De kunne forlenge vielsen og dra fra hverandre når tiden var ute.

Denne typen forhold ble akseptert av familien til ungdommene, samfunnet og imamer, for de kunne praktisere sitt forhold i form av salg og kjøp av sex, («siqeh»), men ikke i form av kjæresteskap eller samboerskap.

Det er mange ting i religion som ikke kan forklares med fornuft. Slik som dette. Men, for millioner av ungdommer i Iran var dette den beste løsningen.

Gledene er mannens. Alene

Ulempene med en kortvarig vielse er at gifte menn også kan benytte seg av det for å ha et forhold til flere enn fire koner. En kortvarig vielse kan gi mannen frie tøyler til å utvide sitt harem til et hønsehus som eies av en hane. Det Vesten kaller polygami.

Polygami betyr at man kan gifte seg med flere. I «siqeh», betyr dette at ektemannen, samtidig som han er gift med en til fire kvinner, kan ha sex med så mange kvinner han vil.

Dette er noe ingen av hans koner kan protestere på. Det er lovlig under sharialoven, og er velsignet av Allah og Muhammed. Grunnen til dette er at Muhammed, i motsetning til Jesus, hadde et svært aktivt seksualliv. Det er mange historier om Profetens seksuelle drivkraft, som er overlevert gjennom koranens vers og islamske historikere. Islam er derfor positiv til seksualitet, i motsetning til mange andre religioner.

Og under den islamske dyna er det bare fest og moro. Den islamske verden er også fylt av sanselige gleder, både før og etter døden. Problemet er at disse gledene tilhører mannen alene.

Koranen har mange vers som bekrefter at muslimske menn kan få jomfruer i paradiset etter døden. Koranversene beskriver detaljert de unge jomfruene. De beskriver at de er så unge at de ennå ikke har fått hår på kroppen. De har store svarte øyne, og tynn og hvit hud. De sitter i telt og venter på sex – og de nekter aldri.

I kapittel 56 av Koranen er det mange beskrivelser om jomfruer. Et eksempel kan vi finne i vers 44 til 50, som har denne beskrivelsen:

«Fullkomne har vi skapkvinnene der, og latt dem forbli jomfruer. Ømme og kjærlige, jevngamle».

Å være jomfru er viktig i den muslimske familien. Hele familiens ære ligger mellom beina til kvinnene. I den usynlige jomfruhinnen. En jente som mister den før ekteskapet, kan risikere å bli drept på bryllupsnatta.

Jomfruhinnen har blitt viktig for de konservative muslimske fordi:

  • det første mannen skal være sikker på er at ingen har berørt denne jenta, så blir han ikke sjalu
  • at jenta ikke skal noen annen seksuell referanse å kunne sammenlikne eller drømme om

Mannen får lov til å ha ubegrenset sex både i denne verden og etter døden. Men hvordan står det til med kvinnen under den islamske dyna?

Et umulig paradis

Kvinnen kan ikke velge den hun vil gifte seg med, og hun kan ikke gifte seg med en vantro. Hun kan heller ikke gifte seg med en mann fra noen andre religioner med andre grener i islam.

Vi har sett hvor mange æresdrap som skjer på grunn av at en kvinne har valgt feil mann. I 2013 ble 869 jenter drept i Pakistan av samme grunn. Også i Europa har vi sett dette. I seksualitet, juss, arv, skilsmisse, omsorg til barna eller lederskap, er ikke kvinnen likestilt med mannen. Dette er på grunn av hennes kjønn .

Kona kan ikke nekte mannen sex. Hun skal være alltid klar. Uansett hvor sliten eller syk hun er. Om hun ikke møter hans behov kan hun bli kastet ut hjemmefra. En konsekvens som kan skje da er at kvinnen mister rettighetene til sine barn, mannen kan skille seg fra henne, eller slå henne til hun adlyder ham.

Samtidig som mannen leker seg under den islamske dyna, kan ikke en kvinne kaste et blikk på en annen mann, eller en gang flørte. Om det skjer kan hun bli hun steinet til døden, eller slaktet av familien. Som en geit.

Det er umulig å komme til paradis for en kvinne. Fordi hennes paradis er avhengig at hun alltid har tilfredsstilt mannen. Om hun nekter mannen sin sex en eneste gang, så mister hun sjansen til paradiset.

Samtidig som mannen leker seg under den islamske dyna, kan ikke en kvinne kaste et blikk på en annen mann, eller en gang flørte. Om det skjer kan hun bli hun steinet til døden, eller slaktet av familien. Som en geit.

Det er umulig å komme til paradis for en kvinne. Fordi hennes paradis er avhengig at hun alltid har tilfredsstilt mannen. Om hun nekter mannen sin sex en eneste gang, så mister hun sjansen til paradiset.

Kanskje muslimske jenter som dekker seg til med hijab og burka, og vil være en god muslim, kan spørre seg selv eller imamen:

«Men hva får jeg etter døden? Er det 72 unge og veltrente menn som venter på meg der oppe?»

Kvinnen taper – både på jorda og i paradis

Allah skaper meg som kvinne, og gir meg bort som en gave til mannen.

Allah sitter der oppe. Og han og hans engler passer på at jeg adlyder min mann og tilfredsstiller ham hver gang han vil ha sex. Han passer på at jeg ikke klager på polygamiet eller haremet hans.

Allah passer på meg, slik at jeg kan være denne gode sexslaven. Og hele tiden sier han:

«Pass deg. Nøkkelen til paradis er i buksa til din mann».

Etter døden blir jeg pint og brent i helvete. Deretter blir jeg gjenskapt til en ung jomfru, og sendt til paradis slik at jeg bare skal sitte i et telt, og vente på en mann som jeg vet ikke hvem er eller hvordan ser ut. Så skal han komme inn å ha sex med meg.

Min angst, min vilje, mitt ønske, mitt begjær, mine smerter og blødninger betyr ingenting.

Jeg får ikke noe som en kvinne, verken på jorda eller i paradiset.

Allah diskriminerer meg fordi Allah elsker meg. Fordi Allah er barmhjertelig.

Kona kan ikke nekte mannen sex. Hun skal være alltid klar. Uansett hvor sliten eller syk hun er. Om hun ikke møter hans behov kan hun bli kastet ut hjemmefra. En konsekvens som kan skje da er at kvinnen mister rettighetene til sine barn, mannen kan skille seg fra henne, eller slå henne til hun adlyder ham.

Samtidig som mannen leker seg under den islamske dyna, kan ikke en kvinne kaste et blikk på en annen mann, eller en gang flørte. Om det skjer kan hun bli hun steinet til døden, eller slaktet av familien. Som en geit.

Det er umulig å komme til paradis for en kvinne. Fordi hennes paradis er avhengig at hun alltid har tilfredsstilt mannen. Om hun nekter mannen sin sex en eneste gang, så mister hun sjansen til paradiset.

Et spørsmål til imamen

Etter døden blir kvinnen først straffet. Så gjenskapes hun til en ung jomfru, og deretter kommer hun til paradis. Kvinnen kan ikke komme til paradis som en gammel kvinne, eller som hun er på jorda. Nei, hun skal gjenskapes til en ung jomfru. Mannen derimot kan komme til paradiset uansett alder, og uansett utseende, bare han er en god muslim eller jihadist.

Kvinnen skal sitte i et telt til mannen kommer, ha sex med han, før han forlater henne. Og hennes vilje, hennes smerte, hennes blødning under den daglige penetreringen betyr ingenting. Ingen spør henne her heller om hun vil ha mannen eller ikke. Etter alle straffer og alt av forvandling ender kvinnen igjen opp med ingenting. Selv i paradiset.

Kanskje muslimske jenter som dekker seg til med hijab og burka, og vil være en god muslim, kan spørre seg selv eller imamen:

«Men hva får jeg etter døden? Er det 72 unge og veltrente menn som venter på meg der oppe?»

Kvinnen taper – både på jorda og i paradis

Allah skaper meg som kvinne, og gir meg bort som en gave til mannen.

Allah sitter der oppe. Og han og hans engler passer på at jeg adlyder min mann og tilfredsstiller ham hver gang han vil ha sex. Han passer på at jeg ikke klager på polygamiet eller haremet hans.

Allah passer på meg, slik at jeg kan være denne gode sexslaven. Og hele tiden sier han:

«Pass deg. Nøkkelen til paradis er i buksa til din mann».

Etter døden blir jeg pint og brent i helvete. Deretter blir jeg gjenskapt til en ung jomfru, og sendt til paradis slik at jeg bare skal sitte i et telt, og vente på en mann som jeg vet ikke hvem er eller hvordan ser ut. Så skal han komme inn å ha sex med meg.

Min angst, min vilje, mitt ønske, mitt begjær, mine smerter og blødninger betyr ingenting.

Jeg får ikke noe som en kvinne, verken på jorda eller i paradiset.

Allah diskriminerer meg fordi Allah elsker meg. Fordi Allah er barmhjertig.

Kategori Debatt, NyheterStikkord ,


Kommentarfelt

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *