Lily Bandehy

Lily-Bandehy
Lily Bandehy

Lily Bandehy er født i Iran og flyttet til Norge i 1988. Hun er utdannet lærer i Iran og psykiatrisk sykepleier i Norge, men jobber nå mye som forfatter og foredragsholder.

Islam er ikke bare en tro, det er regler og lover som skal styre individets liv fra påkledning, toalettbesøk, rengjøring, sosialt nettverk og juridiske spørsmål som arv, skilsmisse, utroskap, tyveri, krig, jordbruk og alt som gjelder individet og samfunnet.

Alt dette ble regulert av Sharialoven. Sharialoven er basert på Koranen og Haditene.
Haditene er det som profeten har sagt eller gjort i ulike anledninger og de ble samlet av ulike folk etter profetens død, og mange av dem stemmer ikke med virkeligheten. Bare en person har samlet 700,000 Haditer. De ulike islamske prester henvender seg til Haditene etter sitt eget skjønn
Man skal be 5 ganger om dagen, og på fredagene skal man delta i felles bønn. Det betyr at islam for de som praktiserer den, er ett med livet. I islam er individets valgmulighet og frihet ikke i fokus. Islam er baser på hierarki og autoritet. Tvil har ikke noen plass, og de som konverterer risikere dødsstraff. Demokrati og islam er uforenelig. Noen stemmer fra Islamsk råd i Norge og det Islamske studentsamfunnet, med Mohammad Usman Rana og Shoaib Sultan, prøver å tilpasse sine utsagn med vestlige argumenter slik at islam fremstår som demokrati. Islam er basert på sterk kjønnsdiskriminering, og ikke bare det, også innen selve kvinnegruppen har det blitt diskriminert: 
Allah elsker kvinnen som kan føde, fremfor en vakker kvinne som ikke kan føde. (Muhammad).
Gift dere med kvinner som føder guttebarn. (Muhammad). 
Slike Haditer har kostet tusenvis av kvinneliv i historien. I mange land dreper de fortsatt kvinner som føder jenter.

Ikke alle muslimer praktiserer islam slik den var. Vi har opplyste muslimer, og vi har de som har islam som identitet. Vi har liberale muslimer, sekulære muslimer og når det gjelder disse grupper er det ikke vanskelig å kommunisere og de tar ikke kritikk som hets. De ønsker ofte debatt og de er først ute for å snakke om de mørke sidene i islam. For ekesmpel Walid Al Kubaisi, Amal Adan, Shakil Rahman, Alexander Mousavi og Farida Ahmadi og filmregisør Nefise Ozkal Lørensen, Sylo Taraku, og det har bitt mange av dem. De danner en majoritet i minoriteten. De stiler spørsmål ved kvinnesynet, homofilisynet og hijab i islam.
Hvis vi skal være nøye, så er Det gamle testamentet felles for jødedom, kristendom og islam. Etter opplysningstiden i 1850 i Europa og i Norge ble religionen kritisert og etter hvert ble religion og stat skilt og kirken mistet mye av sin makt og bibelen ble tolket på nytt. Religion ble blekere i hverdagen slik at individet kom i sentrum. Kristendommen underkastet seg demokratiet for å overleve. Islam har gått motsatt vei og islamistene har fått mye støtte av amerikanerne under den kalde krigen for å stoppe kommunismen. 
Senere på grunn av feil politikk fra USA med den aggressive, moderne koloniseringspolitikken, ble islam den eneste motstanden i mange områder i Midtøsten og i Afrika. Til og med har de fått sin egen uniform og markering gjennom Hijab.

Hvis vi ser på bilder fra den islamske verden før 1950-tallet, så bruker ingen muslimske kvinner denne spesifikke hijaben. Den ble oppfunnet av Muslimbrødrene som ble opprettet av Hassan al-Banna i 1928. På 1950-tallet ble denne brukt. Men det var ikke en mote akkurat som nå. Men etter Khomeinis maktovertakelse, ble den en uniform for islamisme. Etter Mohammad-karikaturene skulle islamistene markere seg sterkere og hijab ble deres offentlige uniform spesielt i Europa. Etter Muhammad-karikaturene har Norge gått inn i en selvsensurerende rolle for ikke å provosere muslimer. Denne usikkerheten, naiviteten og snillismen er det som gir næring til islamistene, og de vokser enormt. De kveler alle debatter og neglisjere de sekulære muslimer slik at de kan styre samfunnet og praktisere islam som den var for 1300 år siden. Islam for islamistene stopper der og forandres ikke med tid eller sted.

Andre ting som det er viktig å ta hensyn til, er kulturen. Det er ikke slik at bare islam skal ha all skyld. Mange muslimer kommer fra sterkt patriarkalske og manns dominerende kulturer. Mange av dem bor geografisk i Norge, men mentaliteten er der som de kom fra. Mange av dem blir strengere for å få mer tilhørighet til sine egne i moskeer i Oslo. Den tredje faktoren er at de kommer fra små steder eller store byer. Har de utdanning eller er de analfabeter. Kommunikasjonen mellom to person eller to grupper er avhengig av deres verden. Denne verden har blitt dannet gjennom oppveksten og gjennom de objektene som er rundt dem.
Det er viktig at alle uansett hvor de kommer fra, får opplæring, opplysning og undervisning om det nye samfunnet som de er kommet inn i, og at de skal akseptere dette samfunnet og lovverket. Og brud på dette lovverket må få strenge konsekvenser. Religion kan ikke gi dem rett til å praktisere kjønnsdiskriminering eller andre former av vold her i landet. Hvis tilpasningene til det nye landet blir gjort i den første perioden, blir det lettere for senere kommunikasjon mellom ulike kulturer. Det blir ett samfunn, ikke parallellsamfunn eller parallellstater. 
Det som er min erfaring, er at med de fleste er det ikke vanskelig å kommunisere, men når det gjelder islamistene hjelper ingen ting annet enn å returnere dem til der som de kom fra slik at de kan drive på som de vil. 
De sier at jorden er flat fordi det står slik i Koranen, og hvis en mann sier at Jorden er rundt, skal han få dødsstraff fordi det er motsatt av hva som står i Koranen. Det er ingen resept som kan helbrede dem. Kommunikasjon skal skjer på deres premisser og alt annet er islam hets. Ingen vei for kommunikasjon.

Islam skal kritiseres. Vi må tørre å kritisere islam slik som vi kritiserte kristendommen. Islam er kritikkverdig når det gjelder kvinneundertrykkelse, kjønnsdiskriminering, steining, homofilisynet. Det er mange mørke sider som må tas frem og settes lys på, slik at samfunnet blir klar over hva er hva. Hva er islam og hva er islamisme. Hvilket er farlig. Vi kan ikke akseptere at hijab blir symbolet på moral og at alle kvinner som ikke bærer hijab blir stemplet som horer og ikke kan være ut om natta og blir voldtatt. Vi kan ikke akseptere bigami. Vi kan ikke akseptere at jenter blir giftet bort fra 9-års alderen. Vi kan ikke akseptere æresdrap, eller at kvinner blir steinet foran Oslo City. Vi har kommet så langt med demokratiet og likestilingen at vi må kunne kritisere og stoppe det som er barbariske lover i islam. Det som Islamsk Råd og Islamsk studentsamfunnet ønsker er å stoppe kritikken og debatten om islam slik at de kan hindre en riktig integreringspolitikk, styre livet til mange innvandrere og ikke minst at de blir det eneste talerøret for muslimer og presentere seg for media og staten som de eneste som kan alt om innvandrere. De vil late som om de kan løse alle problemer og samtidig får de millionbeløp i støtte som de bare bruker til å støtte islamistene og terrorgrupper i andre land.

Jeg føler at samfunnet er utsatt for en bølge sendt til oss fra middelalderen og har som mål å erstatte rasjonalisme og opplysninger med teokratisk teologisk tankemønster. Hjelpemidlene er den offentlige atmosfæren som er preget av et kollektivt traume forårsaket av voldelige reaksjoner og en naiv toleranse som vil hjelpe de grusomme kreftene til å dominere livet i fremtiden. Denne holdningen baner vei til økt innflytelse fra islamistene og vil øke rasismen. Nyttige idioter som Antirasistisk senter, Likestillingsombudet og mange andre i den rødgrønne regjeringen, som ikke tør å kritisere islam, er hjelpepleiere for denne middelalderbølgen. De demokratiske kreftene som kjempet for en riktig innvandringspolitikk som Hege Storhaug, Gerd Fleischer og Human Right Service, blir ikke hørt nå. Islamsk studentsamfunn, Islamsk råd og Grønnland Moskeene som er representanter for den svarte bølgen, har blitt mer hørt av media og regjeringen. Dessverre.

Hvis vi ikke kritiserer islam, går integreringen i motsatt retning. De sekulære muslimer og mange opplyste muslimer støtter kritikken av islam. De som ikke tåler kritikk og kaller alle debatter og all kritikk for rasisme og hets mot islam, de sitter i moskeene og tåler ikke lys. Om sola slipper inn og skinner, forsvinner de som troll. Ikke være redd for å kritisere Islam, det ble gjort med kristendommen og det var vellykket. De som kritiserer islam fortjener alle min respekt.


Postet

Kategoriene

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *